Video's Published at 6 February 2020

Tips over het ondernemen in Kuala Lumpur

Tips over het ondernemen in KL

Als Nederlandse ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk tips & tricks tot je nemen voordat je de Maleisische markt gaat betreden met jouw product of service. Soms kunnen kleine aanpassingen namelijk nét de sleutel zijn tot succes. Ook al heeft Kuala Lumpur een grote aantrekkingskracht op ondernemers van over de hele wereld en kent het een grote expat community, zakendoen in Maleisië gaat er heel anders aan toe dan in Nederland. Zo kunnen bijvoorbeeld dingen die contractueel zijn vastgelegd op een later punt nog onderhandeld worden, en is het belangrijk om relaties te onderhouden door samen uit eten te gaan.

Video!

Om ondernemen in Maleisië net zo makkelijk te maken als in Nederland vragen we regelmatig andere ondernemers om hun persoonlijke ervaringen te delen. In deze video vroegen wij Nederlandse ondernemers die actief zijn in Kuala Lumpur naar hun meest waardevolle tips voor het zakendoen in Maleisië. Deze tips zijn samengesteld dankzij het netwerk van de NL Business Hub, de Malaysian Dutch Business Council. Een van deze lokale NL Business Hub is de Malaysian Dutch Business Council in Kuala Lumpur. Deze Hub helpt leden en nieuwkomers de Maleisische markt op en draait om het leveren van zakelijke diensten, belangenbehartiging en netwerken. Met bijna 300 aangesloten bedrijven zijn ze een van de meest actieve raden in Maleisië

Omdat zaken doen in Maleisië vaak erg anders kan zijn dan in Nederland, geeft ondernemer Heleen van Wijk, sales developer Groningen Seaports in deze video als tip mee dat het belangrijk is om je te verdiepen in wat er van je verwacht wordt, wat is bijvoorbeeld de Maleisische cultuur en wat zijn de gebruiken en sociale omgangsvormen? Ook is het belangrijk om op te passen met je Nederlandse directheid en is het handig je zakenpartner sociaal te leren kennen door bijvoorbeeld naar open houses te gaan waar er volop wordt gegeten en gedronken. 

Benieuwd naar andere tips? Lees dan het artikel over de 5 belangrijkste tips voor zakendoen in Maleisië.

Wist je dat Maleisië onderdeel uitmaakt van de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN)? Wil je meer weten over ondernemen in de ASEAN regio, meld je dan aan voor onze 'Ontdek zakendoen in Zuidoost-Azië (ASEAN regio)' campagne. Je ontvangt dan drie informatieve, inspirerende emails over zakendoen in deze kansrijke regio.