Video's Published at 6 February 2020

Stad in Beeld: Kuala Lumpur

Show me the City, Kuala Lumpur

We brengen Kuala Lumpur in beeld; een stad met ontelbaar veel mogelijkheden: Kuala Lumpur is één van onze officiële NL Business Hubs en een ontzettend interessante stad voor Nederlandse ondernemers. Er is veel te beleven, er liggen veel kansen, je verplaatsen gaat makkelijk en de mensen leven (ondanks de verschillende culturen en religies), in harmonie. Met recht een ‘City of Opportunity’!

Kuala Lumpur is een centrale hub voor de rest van Azië. Verplaatsen is niet duur en kan via 1 van de 3 vliegvelden in Kuala Lumpur. Met AirAsia vlieg je erg goedkoop naar andere steden in de ASEAN regio. In deze stad kom je gemakkelijk uit de voeten, de voertaal is namelijk Engels. Dit komt doordat Maleisië vroeger een Britse kolonie was, een groot voordeel voor het zakendoen in deze wereldstad.

Video!

In deze video laten we je zien hoe je in de stad je weg vindt, wat je in Kuala Lumpur allemaal kunt doen, waar je lekker kunt eten én wat je zeker moet weten. Wist je bijvoorbeeld dat de grote overdekte winkelcentra in Kuala Lumpur niet te missen zijn en deze door de inwoners van Kuala Lumpur veel worden bezocht als tijdverdrijf in het weekend? Er is airco, er wordt veel georganiseerd en er is ontzettend veel te beleven! Heel anders dan een Nederlands winkelcentrum. Verder laten we je zien waar de meeste bedrijvigheid is, in welke wijken de meeste expats wonen, waar de internationale scholen zich bevinden en waar je hulp kunt krijgen bij al je ondernemers vraagstukken. De Malaysian Dutch Business Council (MDBC) is een goed vertrekpunt voor jou als ondernemer. We maakten over deze Business Council ook een aparte video waarin ondernemers toelichten in welke zin de MDBC je verder kan helpen.

Naast deze video maakten we ook nog video’s met ondernemerstips en praktische tips, zeer interessant als je de stap wilt gaan zetten richting Maleisië. Bekijk ze allemaal op ons YouTube kanaal. Abonneer je  direct en blijf op de hoogte van de andere steden die we in beeld gaan brengen.

Heb je onze video’s over ondernemen in Thailand bijvoorbeeld al gezien?

Wist je dat Maleisië onderdeel uitmaakt van de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN)? Wil je meer weten over ondernemen in de ASEAN regio, meld je dan aan voor onze 'Ontdek zakendoen in Zuidoost-Azië (ASEAN regio)' campagne. Je ontvangt dan drie informatieve, inspirerende emails over zakendoen in deze kansrijke regio.