Video's Published at 6 February 2020

Ondersteuning bij zakendoen in Maleisiƫ: MDBC

Video – Ondersteuning bij zakendoen in Maleisië: MDBC

Succesvol ondernemen Kuala Lumpur? NLinBusiness ondersteunt ondernemers die internationaal willen groeien. Kuala Lumpur is één van onze Cities of Opportunity waar we bouwen aan een netwerk van NL Business Hubs, sterke verbindingen van Nederlandse ondernemers en lokale dienstverleners. Zo wordt internationaal zakendoen een stuk eenvoudiger! 

Een van deze lokale NL Business Hub is de Malaysian Dutch Business Council in Kuala Lumpur. De MDBC, opgericht in 1996, is een handels ondersteunende organisatie die draait om het leveren van zakelijke diensten, belangenbehartiging en netwerken. Met bijna 300 aangesloten bedrijven zijn ze een van de meest actieve raden in Maleisië die leden en nieuwkomers op de Maleisische markt helpt.

Om jou als ondernemer praktische tips te geven, interviewen we Nederlandse ondernemers die de stap naar het buitenland al hebben gezet. In deze video leggen drie ondernemers uit wat de MDBC voor hen heeft betekend in hun ondernemersreis naar Kuala Lumpur. Zo vertellen Jan-Willem Smulders van CEO AQ Services en Remco Koster CCO van Silverstreet dat zakendoen in Maleisië veel makkelijk is als je de juiste contacten hebt. Ook legt en Jorg van Gaal Manager van KL Sam Media uit dat de MDBC erg nuttig is voor Nederlandse ondernemers.

 Omdat het soms best lastig kan zijn om te ondernemen in Maleisië en een bedrijf opzetten vaak een tussenpersoon of het juiste netwerk vergt, helpt de MDBC ondernemers. Zo faciliteren ze vele netwerkmogelijkheden met verschillende bedrijven in verschillende sectoren. Ook werken ze nauw samen met allerlei partijen zoals de Nederlandse ambassade en lokale autoriteiten om het ecosysteem voor Nederlandse bedrijven te verbeteren, en bieden ze verschillende business services aan, zoals het student internship program waardoor er jaarlijks meer dan 100 studenten een stageplek krijgen bij het bedrijfsleven in Maleisië. 

Wil jij ook succesvol zijn in de City of Opportunity Kuala Lumpur? Bekijk dan deze video over de Malaysian Dutch Business Council

Wist je dat Maleisië onderdeel uitmaakt van de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN)? Wil je meer weten over ondernemen in de ASEAN regio, meld je dan aan voor onze 'Ontdek zakendoen in Zuidoost-Azië (ASEAN regio)' campagne. Je ontvangt dan drie informatieve, inspirerende emails over zakendoen in deze kansrijke regio.