video Published on January 8, 2021

Ondernemen in Hongkong - deel 1

In deze serie van ondernemen in Hongkong leer je alle relevante informatie en bronnen die je nodig hebt om een vliegende start te maken in deze miljoenenstad. De serie bestaat uit 5 video's met elk een ander onderwerp toegespitst op Hongkong.

In deel 1 introduceren we jou de stad, want om te bepalen of deze stad wat voor jou en je product is, moet je de stad leren kennen. Alle onderwerpen vind je hier:

  1. Over de stad: Hongkong

  2. Dag in het leven van een ondernemer: Martin Rijk van NaturalHolland

  3. Tips van Nederlandse ondernemers in Hongkong

  4. Ondersteuning op locatie: de Dutch Chamber of Commerce in Hong Kong

  5. Favoriete spots van Nederlandse ondernemers in Hongkong

Gratis call: ​​​​Wil je met een specialist ter plekke sparren over jouw business plannen in Hongkong? De Dutch Chamber of Commerce in Hong Kong helpt jou met al je vragen. Vraag hier een call aan​​​​​​.

Hongkong in het kort

Ben je nog nooit in Hongkong geweest? Dan is er een grote kans dat de stad je de eerste keer zowel enthousiasmeert als intimideert. Niet voor niets wordt de stad ook wel het New York van Azië genoemd. Ga je alle wolkenkrabbers tellen? Dan stokt de teller op 2.345. Ter vergelijking, in New York staan er 794.

De inwoners

Hongkong is een dichtbevolkte stad met 7 miljoen mensen op een oppervlakte van de stad Rotterdam. Er is een grote middenklasse die in buitenwijken woont, maar Hongkong kent ook een grote elite. In Hongkong wonen 10.000 mensen met een vermogen van meer dan 10 (!) miljoen dollar

Het grootste deel van de bevolking zijn etnische Chinezen, maar er leven gemiddeld ook zo’n 400.000 buitenlanders in Hongkong. Velen vestigen zich in de stad voor zaken. Buitenlander of ‘Hongkonger’, Nederlandse ondernemers beschrijven de inwoners als fijn om zaken mee te doen. Men is erg direct én er is altijd een snelle follow up. Je zal snel een nieuwe afspraak kunnen maken met een zakenrelatie, die ook wordt nagekomen.

Video over de stad Hongkong

Hieronder zie je de video die we in de stad hebben gemaakt waar een aantal beschreven zaken terugkomen. Op deze manier heb je er letterlijk een beeld bij. Klik op de afbeelding om naar de video te gaan.
 

Je hebt nu kunnen zien hoe de stad eruitziet en hopelijk een beetje ‘gevoeld’ wat de dynamiek is. In deel 2 staat centraal hoe een dag in het leven van een Nederlandse ondernemer in Hongkong eruit ziet. Bekijk deze hier of bekijk alle afleveringen hier!