Video's Published at 20 January 2020

Een dag in het leven van Koen van Gurp

Een dag in het leven van Koen van Gurp 

In de reeks video’s die wij maakten in Kuala Lumpur hebben we onder andere een ondernemer gevolgd tijdens zijn werkdag. Koen van Gurp is oprichter en eigenaar van TalentSquare, een regionaal executive search bureau in Kuala Lumpur. Al 10 jaar woont en werkt Koen in Kuala Lumpur en is daarom bekend met de werkwijze in Maleisië, de gebruiken tijdens een zakelijke afspraak en hoe je je het best door de stad kunt verplaatsen.

We starten in zijn appartement dat onderdeel uitmaakt van een groot complex. Dit is erg gebruikelijk in Kuala Lumpur, een full service appartementencomplex met 24 uurs bewaking, een zwembad en een fitnessruimte. Deze ‘condo’s’ zijn erg populair onder expats.

We gaan met Koen mee de skytrain in, een goedkoop openbaar vervoersmiddel dat je snel van A naar B brengt. Als hij lopend gaat maakt hij veel gebruik van de overdekte voetpaden. Door de hitte is het niet prettig als je bezweet bij een afspraak aan komt, deze overdekte voetpaden zijn voorzien van airco en dus ideaal in het warme en vochtige Kuala Lumpur. Koen neemt zijn afspraken graag mee naar leuke plekken met lekkere koffie en lekker eten. Lekker eten is niet alleen fijn, ook heel normaal tijdens een zakelijke afspraak.

Waar Koen ook volop gebruikt van maakt zijn de co-working spaces. Op deze manier kan je op een prettige plek werken zonder een pand te moeten huren. Sinds kort is er ook een Spaces geopend in Kuala Lumpur. Of Koen nu werkt vanuit een café of een co-working space, de Wifi is altijd van topkwaliteit en bijna altijd gratis!

Na een drukke werkdag ontspant Koen graag door een potje te voetballen. Dit gebeurt in Kuala Lumpur dikwijls op het dak van een hoog gebouw! Na afloop gaat hij graag roti eten met zijn vrouw in een van de vele, goedkope, eettentjes die Kuala Lumpur rijk is.

Meer informatie?

Ben je door deze video geïnspireerd geraakt? Bekijk op ons YouTube kanaal ook de overige video’s die we maakten in deze fantastische stad en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s. We hebben bijvoorbeeld ook mooie video’s gemaakt in Bangkok!