Podcasts Published at 4 December 2020

China Podcast Café - Marc Klein Wolt

Sinds 2008 biedt het China Café elke maand gelegenheid aan ondernemers en China-geïnteresseerden om bij elkaar te komen, kennis te delen en nieuwe vormen van samenwerking te verkennen.

Iedere maand is een andere gastspreker te gast: onderwerpen die aan bod komen zijn divers en gaan over ondernemen in China of behandelen (maatschappelijk of culture) achtergrondenthema’s die de zakenman/-vrouw helpen om China te begrijpen. Vaak hebben de sprekers recent in de schijnwerpers gestaan met bijvoorbeeld een boekpublicatie of documentaire, waardoor zij hun perspectief op een bijzonder thema of actueel onderwerp kunnen delen.

Door de invloed van het Corona Virus vindt het China Café nu in de vorm van podcasts plaats en delen een reeks van mensen vanuit hun unieke ervaring en achtergrond een kijkje achter de Chinese schermen van samenwerking, bedrijfsleven en samenleving. 

In dit eerste online podcast interview spreekt Guanxi voorzitter Lilian Kranenburg met sterrenkundige Dr. Marc Klein Wolt. Hij is Managing Director en medeoprichter van het Radboud Radio Lab van de Radboud Universiteit Nijmegen en assistent professor op de afdeling Astrofysica. Om achter het ontstaan van het universum te komen, deed hij met behulp van een radiotelescoop onderzoek aan de achterkant van de maan. Dit kon hij doen door het meeliften van deze telescoop op een Chinese raket.  

Bekijk alle afleveringen hier