Podcasts Published at 4 December 2020

China Podcast Café - Lianne Baaij

In dit vierde China Podcast Café spreekt Guanxi voorzitter Lilian Kranenburg met onderneemster Lianne Baaij van China Access over de belemmeringen voor tolken-vertalers.

Guanxi China Cafe

Sinds 2008 biedt het China Café elke maand gelegenheid aan ondernemers en China-geïnteresseerden om bij elkaar te komen, kennis te delen en nieuwe vormen van samenwerking te verkennen.

Iedere maand is een andere gastspreker te gast: onderwerpen die aan bod komen zijn divers en gaan over ondernemen in China of behandelen (maatschappelijk of culture) achtergrondenthema’s die de zakenman/-vrouw helpen om China te begrijpen. Vaak hebben de sprekers recent in de schijnwerpers gestaan met bijvoorbeeld een boekpublicatie of documentaire, waardoor zij hun perspectief op een bijzonder thema of actueel onderwerp kunnen delen.

Door de invloed van het Corona Virus vindt het China Café nu in de vorm van podcasts plaats en delen een reeks van mensen vanuit hun unieke ervaring en achtergrond een kijkje achter de Chinese schermen van samenwerking, bedrijfsleven en samenleving. 

Spreker

Beluister hier de vierde aflevering van dit jaar waar Lilian Kranenburg spreekt met Lianne Baaij, Sinoloog, Tolk en Trainer China Access. Waar ze spreken over de huidige fysieke belemmeringen voor tolken-vertalers, bevindingen uit het onderzoek van het Nederlands Genootschap voor Tolken & Vertalers (NGTV), het nut van actievoeren en ook over het vasthouden van de contacten in China afgesloten met Lianne’s kijk op het historisch verloop van China Netwerk Guanxi (2005-heden).

Bekijk alle afleveringen hier