Nieuws Published at 14 October 2019

Succesvolle Business Mixer tijdens grote handelsmissie naar India

Maandag 14 oktober organiseerde NLinBusiness samen met Nuffic (de organisatie die verantwoordelijk is voor de internationalisering van het Nederlandse onderwijs) de Business Mixer. Deze vond plaats tijdens de grote Nederlandse handelsmissie met ongeveer 150 bedrijven, parallel aan het staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Aan de Business Mixer, een vast onderdeel van elke grote handelsmissie, namen 200 personen deel.

Matchmaking

Het doel van de Business Mixer is om de deelnemers aan de handelsmissie te koppelen aan goede en betrouwbare zakelijke dienstverleners om marktbetreding in India makkelijker te maken. Vragen over bijvoorbeeld de Goods and Service Tax, veranderende regulatory wetgeving, het vinden van talent of een effectieve sales strategie werden hier beantwoord. Daarnaast kunnen deze organisaties de deelnemende bedrijven ook na de missie verder ondersteunen. Onder meer Rabobank, NXT Group, Indiaconnected, Randstad, KPMG en Vistra presenteerden zich tijdens de Business Mixer.

Ook waren er via het netwerk van Nuffic twintig Indiase professionals uitgenodigd die in het verleden in Nederland hebben gestudeerd en nu werkzaam zijn in de focussectoren van de handelsmissie. Hieruit zijn veel interessante matches met de missiedeelnemers ontstaan.

Business Mixer

 Vrijwel elke ondernemer die in India actief is, weet dat goede professionele ondersteuning noodzakelijk is. India is een land met complexe regelgeving, een zakencultuur die erg verschilt van de Nederlandse en goede contacten en relaties zijn cruciaal. Dankzij de Business Mixer heeft elke deelnemer een netwerk van betrouwbare partners die hen verder kunnen helpen.

ReMeet 

Op 27 november organiseert NLinBusiness samen met de RVO en het ministerie van Buitenlandse Zaken een ReMeet om aan de slag te gaan met de follow-up van de missie.

Inspirerend

Een interessant verhaal lezen over één van de bedrijven die mee was op deze handelsmissie? In de Telegraaf verscheen het artikel over WorldEmp, een Nederlands bedrijf actief in India. 

Samenwerking NLinBusiness en Nuffic

NLinBusiness en Nuffic werken op verschillende plekken in de wereld samen om te zorgen dat het onderwijs en het bedrijfsleven elkaar versterken. Zo organiseert Nuffic-Neso in verschillende Cities of Opportunity samen met onze NL Business Hubs Careers Fairs. Hierbij worden Nederlandse bedrijven ter plekke uitgenodigd om zich te presenteren aan jonge professionals die in Nederland gestudeerd hebben. In veel landen is het moeilijk om goed lokaal personeel te vinden dat de Nederlandse werkcultuur begrijpt. Met het Alumninetwerk van Nuffic en het zakennetwerk van onze NL Business Hubs versterken beide organsiaties elkaar. Zo kan ook het Nederlandse bedrijfsleven optimaal profiteren van het internationale karakter van Nederlandse universiteiten. Lees hier bijvoorbeeld een verslag van de Careerfair in City of Opportunity Ho Chi Minh stad.

Ben jij ook op zoek naar professionele ondersteuning in India? Neem dan contact op met flin@nlinbusiness.com