Published on September 19, 2019

Holland Career Fair: Connecting International Minds

De eerste editie van de Holland Career Fair, georganiseerd door de DBAV en Nuffic Neso was een groot succes. Het evenement is geopend door de Nederlandse Consul Generaal Dhr. Carel Richter van Vietnam.

Bedrijven uit verschillende sectoren en vertegenwoordigers van Vietnamese universiteiten zijn het gesprek aan gegaan met Vietnamese alumni die gestudeerd hebben in Nederland. Door de ervaring met Nederland en de kennis die ze daar hebben opgedaan, hebben ze een sterk profiel om mee te starten bij een Nederlands bedrijf wat actief is in Ho Chi Minh City en omstreken. De jaarlijkse career fair is een uitgelezen kans om dit talent te verbinden met het Nederlandse bedrijfsleven!

Leden van de DBAV die betrokken waren bij de career fair waren onder andere De Heus, Friesland Campina & Fruit Republic. Het was een interessante mix tussen grote en midden-kleine bedrijven. Door de diversiteit van de bedrijven, kwam er een levendige uitwisseling van kennis en informatie tot stand op het gebied van HR. Naast de kans om nieuw talent te ontmoeten, gingen de vertegenwoordigers van de bedrijven naar huis met kennis van de nieuwe ontwikkelingen op de Vietnamese arbeidsmarkt.

De studenten, afkomstig uit Vietnam, hebben gestudeerd aan verschillende universiteiten in Nederland. Voorbeelden hiervan zijn Wageningen University, Maastricht University en de TU Delft met een gevarieerd scala van opleidingen. Studenten hadden van tevoren inzage in de verschillende openstaande vacatures bij de bedrijven zodat ze alvast gericht konden solliciteren in hun vakgebied. Tijdens de verschillende presentaties en gezamenlijke discussies, werden de studenten geïnformeerd en geïnspireerd over carrière kansen. Op de dag zelf was er de mogelijkheid om gesprekken te voeren met HR medewerkers van de aanwezige bedrijven. Het was interessant om te ervaren hoe de studenten met hun opgedane kennis en ervaringen in Nederland gemakkelijk in gesprek gingen met de aanwezige bedrijven. Na het horen van de reacties, kan de conclusie getrokken worden dat het een waardevolle bijeenkomst is die jaarlijks terug kan keren in Ho Chi Minh City.