Interviews Published at 16 July 2020

Terugkijken Webinar: Resilient Leadership

Hoe blijf je een veerkrachtige leider tijdens het Corona-Virus? Benelux Chamber of Commerce Chapter Pearl River Delta (BenCham PRD) ging op zoek naar het antwoord op deze vraag door tal van bedrijven vanuit de Benelux die in China gevestigd zijn en inwoners in Zuid-China te interviewen. In samenwerking met Liesbeth van der Linden van GLTD Leadership Coaching, presenteert BenCham in dit webinar wat dit alomvattend begrip betekent voor "leiders" die in de Pearl River Delta Region werken. 

 

Impact van Covid-19 

Ongetwijfeld zijn er heel wat dingen veranderd door het Corona-Virus. Niet alleen zijn we anders gaan werken, ook zijn sociale omgangsvormen anders en ziet de samenleving er anders uit. Om weer op de been te komen moeten bedrijven zich aanpassen aan dit “nieuwe normaal”, waar veerkrachtig leiderschap een grote rol in speelt. Tijdens dit webinar werden daarom twee leiders werkzaam in de Pearl River Delta Region geïnterviewd; Joost Derickx, Chief Operating Officer bij SHV Energy China en Hubert Poels, Managing Director bij Watco Group. Deze ondernemers deelden hun inzichten over wat hen heeft geholpen om veerkrachtiger te worden, hoe ze een optimistische kijk bleven houden, en hoe ze het bedrijf er weer bovenop brachten. 

Joost Derickx, Chief Operating Officer bij SHV Energy China 

Met meer dan 10 jaar ervaring in financiën, operations en logistiek in verschillende branches heeft Joost veel leiderschapservaring op kunnen doen in internationale omgevingen. Tijdens het webinar geeft hij aan dat één ding voorop staat: de gezondheid van zijn medewerkers. Zo zorgde SHV Energy er gelijk voor dat er mondkapjes, hand-desinfectiemiddelen en temperatuurtesten aanwezig waren, zodat medewerkers zich veilig voelden op de werkvloer. Het bedrijf is nu bezig met het vormgeven van het “nieuwe normaal”, waarbij het cruciaal is om flexibel en creatief te zijn. Joost geeft aan dat werknemers in China goed tegen verandering kunnen, maar om deze verandering zo goed mogelijk te faciliteren focuste het bedrijf zich op duidelijke communicatie naar de medewerkers toe. Deze strategie is volgens Joost niet alleen “the way out” maar ook “the way up”. 

Hubert Poels, Managing Director bij Watco Group 

Hubert is een avontuurlijke, kosmopolitische leider en heeft drie decennia ervaring in internationaal zakendoen, in zowel consumentenmarketing als B2B. Toen het virus toesloeg in China moest ook Watco dicht. Tijdens deze periode werd er thuis gewerkt en werden salarissen doorbetaald. Doordat Watco Group al een goede online infrastructuur had, ging het thuiswerken ze gemakkelijk af en zagen ze de voordelen van online werken in. Wanneer bedrijven weer werden geopend, werden de gepauzeerde projecten weer opgepakt en was Watco Group snel weer “Back in the Game”. Hubert gaf aan dat ze zich niet geheel opnieuw moesten uitvinden, maar er lag wel prioriteit voor nieuwe zakelijke acquisitie die er voorheen niet was, zoals het uitbreidden naar nieuwe markten. Daarnaast is het werken iets veranderd, zo gebeurt er nu meer online en wordt er nog amper zakelijk gevlogen. Al met al kijkt Watco vooruit en zoekt het naar nieuwe kansen en mogelijkheden om zich aan te passen aan het “nieuwe normaal”.   

Veerkrachtig leiderschap 

De bovenstaande voorbeelden laten zien dat het belangrijk is om creatief te zijn in onzekere tijden en dat je na moet gaan in welke branche je actief bent, omdat elk geval anders uitpakt. Veerkrachtig leiderschap is daarom van groot belang om je bedrijf de goede richting in te leiden. Maar wat zijn nou de belangrijkste componenten van deze leiderschapsstijl? Liesbeth van der Linden, legde de vier belangrijkste fases uit:  

(1) Respond, in deze fase is het belangrijk om empathie te tonen, duidelijk te communiceren en nieuwe routines te creëren; 

(2) Realism, hierbij staat het stellen van nieuwe korte-termijn doelen centraal en wordt er veel creativiteit en inventiviteit van je gevraagd; 

(3) Reimagination, in dit stadium moeten de nieuwe lange-termijn doelen worden vormgegeven, daarbij is het belangrijk om goed te communiceren en vooruit te plannen 

(4) Reform, als laatste moet er in kaart worden gebracht wat de impact op de sector is geweest, hierbij is het wederom belangrijk om goed te communiceren en bij te dragen aan het behoud van de ingevoerde veranderingen    

Het nieuwe normaal 

“Het nieuwe normaal” karakteriseert het oppakken van bedrijfsactiviteiten wereldwijd. Ook al praat iedereen erover, niemand weet precies wat het gaat inhouden. Daarom zijn bedrijven zoekende hoe ze zich kunnen aanpassen en het beste van de situatie kunnen maken. Zo wordt er gezocht naar nieuwe kansen in andere markten, probeert men zich te diversifiëren of herzien bedrijven hun huidige strategie. Deze “reset” benodigt een veerkrachtige leiderschapsstijl, waarbij creativiteit, flexibiliteit en duidelijke communicatie voorop staan. Wil je meer weten? Bekijk dan de opname van het webinar hieronder. 

Ook ondernemen in China? 

Wil jij ook graag jouw kansen ontdekken op de Chinese markt of in Azië in het geheel? NLinBusiness en de NL Business Hub in Guangzhou, BenCham PRD, helpen je graag. Neem contact met ons op via het contactformulier of bekijk de stedenpagina van Ghangzhou voor meer informatie.